6 oktober 2024 (0 reacties) Robert Kiprop Koech loopt verkeerd maar wint toch Singelloop Breda. Maureen Koster wint bij de dames (video’s en alle uitslagen)

De Keniaanse langeafstandloper Robert Kiprop Koech won de Singelloop. Hij finishte in de halve marathon met een tijd van 1.02.02 . De tweede plek ging naar de Keniaanse Vincent Kimaiyo in 1.02.33. Er is een derde plaats voor de in Nederland woonachtige Mustafa Kedir. Hij finishte in 1.02.55. De eerste vrouw over de finish is olympisch atleet Maureen Koster.

De Nederlanders bleef ver verwijderd van de top in Breda. Nederlands kampioen wordt Frank Futselaar die met een tijd van 1.03.57 de snelste Nederlander was. Hij finishte als zesde. Het zilver is voor Bjorn Koreman die als zevende finishte in 1.04.02. Het brons is voor Bart van Nunen in 1.04.06, die daarmee zijn krachtige comeback na twee jaar blessureleed met een podiumplaats op het NK vierde. Kanshebbers als Khalid Choukoud, Richard Douma, Tom Hendrikse, Lucas Nieuwenboer en ook Stan Niesten waren niet aanwezig op dit NK

Dames
Bij de dames voldoet Maureen Koster aan de verwachtingen en wint de Singelloop in 1.10.06. Het is ook een persoonlijk record voor Koster. De tweede dame is Hanne Verbruggen in 1.10.18. De derde dame op het podium is Roxanne Cleppe uit Belgie in 1.10.39. Koster wordt de nieuwe Nederlands kampioene halve marathon. Silke Jonkman komt na veel blessureleed sterk terug en wint het zilver in 1.12.37. Jacelyn Gruppen wint het brons in 1.12.55.