Nillissen en Laros door naar de kwart finale 1500 mtr

2 augustus 2024 (0 reacties) Nillissen en Laros door naar de kwart finale 1500 mtr

Niels Laros en Stefan Nillessen liepen vanmorgen de series 1500 mtr. Een plaats bij de beste zes was genoeg voor een plek in de halve finale. Dat deden de beide jonge Nederlandse talenten moeiteloos.

Laros begon in zijn serie vrijwel achteraan maar schoof in de laatste ronde slim door naar de vierde plek (3.35.38). Stefan Nillessen won zijn serie in 3.36.77. Wel bijzonder want in deze serie liepen ook de grote favorieten Stefan Ingebrigtsen en Cheruiyot. De halve finale wordt zondagavond gelopen. Laros was niet goede doen bij het EK atletiek in Rome (juni). Toen werd hij al in de series van de 800 meter uitgeschakeld. Bij de FBK Games in Hengelo liep hij een nieuw Nederlands record op de 1000 meter van 2.14,37. Dat is ook het wereldrecord voor atleten onder 23.