< terug

Reactie Atletiekunie grensoverschrijdend gedrag

23 oktober 2024 (0 reacties) Reactie Atletiekunie grensoverschrijdend gedrag

Gisteren kwam er het nieuws dat atlete Zoe Sedney op haar intstagrampagina melding maakte dat ze te maken had gehad met grensoverschrijdend gedrag. De laatste keer was vlak voor het seizoen 2024 en dat was voor haar reden om feitelijk even te stoppen. Ze liet een operatie eerder doen en miste het hele Olympische seizoen. De atletiekunie reageert met een algemeen persbericht hieronder te lezen

“De Atletiekunie is zich zeer bewust van haar verantwoordelijkheid op het gebied van een veilige sportomgeving – op Papendal en daarbuiten. We blijven benadrukken en stimuleren dat eenieder zich mag en moet kunnen uitspreken: dit is de basis voor een veilige sportomgeving.

Het is niet aan de Atletiekunie om inhoudelijk te reageren op persoonlijke berichten van personen en we betreuren het ten zeerste als atleten een onveilige situatie hebben ervaren of zich niet gehoord voelen. Daar zijn en blijven we over in gesprek met betrokkenen en daar blijven we ook aan werken: zowel op persoonlijk niveau als op de werking van het totale systeem.

Ten overvloede willen wij nadrukkelijk aangeven dat binnen de Atletiekunie grensoverschrijdend gedrag niet wordt getolereerd en dat op basis van feiten en wettelijke kaders maatregelen volgen; ongeacht rol, functioneren of sportieve prestaties.

We blijven sporters, coaches en betrokkenen van alle niveaus oproepen om zich -in geval van grensoverschrijdend gedrag- te melden bij het Centrum Veilige Sport of een vertrouwenscontactpersoon bij hun club of de bond.”

(bron atletiekunie)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd