< terug

Great South Run afgelast

19 oktober 2024 (0 reacties) Great South Run afgelast

De megapopulaire tien mijl wedstrijd tussen Portsmouth en Southsea zal morgen niet plaatsvinden.De Great South Run is afgelast vanwege harde wind en regen. Er zouden een recordaantal van 23.000 lopers van start gaan.

Harde wind en regen
In Portsmouth en Southsea wordt echter een windkracht van meer dan 50 mph voorspeld, waardoor de organisatoren het evenement annuleerden .De lopers die gepland hadden om deel te nemen, kunnen hun inschrijving doorschuiven naar het evenement van volgend jaar of hun geld terugvragen.”Het spijt ons te moeten bevestigen dat de Great South Run (10 mijl) van dit jaar, die gepland stond voor zondag 20 oktober, is afgelast vanwege de voorspelde harde wind en regen,” aldus de organisatoren.”We hebben de weersomstandigheden nauwlettend in de gaten gehouden en helaas zijn ze nog niet zodanig verbeterd dat we het evenement van zondag veilig kunnen organiseren.

Beslissing
“De voorspelde wind en windstoten brengen onze evenementinfrastructuur in gevaar, inclusief onze medische faciliteiten bij de finish en rond het parcours. In combinatie met hoge waterstanden, mogelijk puin en de blootstelling aan de kust betekent dit dat we de veilige uitvoering van het evenement niet kunnen garanderen. De veiligheid van onze deelnemers, medewerkers en vrijwilligers is onze eerste prioriteit.”We hebben deze beslissing niet lichtvaardig genomen en hebben de hele week nauw samengewerkt met het Meteorologisch Instituut, medische en veiligheidsteams, lokale autoriteiten en belangrijke belanghebbenden om de best geïnformeerde beslissing te nemen.

Volgend jaar
“We hebben alle deelnemers op de hoogte gebracht van de annulering van het evenement en we zullen volgende week opnieuw contact opnemen met alle deelnemers met meer informatie over hoe ze hun inschrijving kunnen doorschuiven naar het evenement van volgend jaar of hun geld kunnen terugvragen volgens de algemene voorwaarden. We weten hoe teleurstellend dit is en we hopen dat iedereen begrijpt waarom deze beslissing is genomen.”Chris Thompson(43) , drievoudig winnaar van de Great South Run, was van plan zijn professionele carrière af te sluiten tijdens het evenement van dit weekend.De Great South Run vindt volgend jaar plaats op 18-19 oktober 2025.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *