< terug

Amsterdam Marathon aanstaande zondag live bij NOS en NH/AT5

15 oktober 2024 (0 reacties) Amsterdam Marathon aanstaande zondag live bij NOS en NH/AT5

De Amsterdam Marathon is zondag 20 oktober live te volgen op NOS en NH/AT5. In het Olympisch Stadion klinkt om 09.00 uur het startschot van de elitewedstrijd. Vanaf 08.50 uur kan er ingeschakeld worden voor de live-uitzending van NOS op NPO1, nos.nl/sport of via de NOS-app. De internationale marathon is ook dit jaar weer wereldwijd te volgen met uitzendingen op onder andere Discovery+ en Eurosport 2.

Naast de live uitzending op de NOS (NPO 1) en op www.tcsamsterdammarathon.nl zendt de NOS in de middag en avond een samenvatting uit van de wedstrijd. Eerder in de middag is het evenement tussen 12.00 en 14.30 uur live te volgen via NH en AT5, met een sfeerverslag vanuit het Olympisch Stadion en de stad.

Internationale live-uitzending
De World Atlethics Platinum Label wedstrijd is niet alleen in Nederland te volgen, maar ook buiten onze landsgrenzen. De Amsterdam Marathon is maar liefst in 190 landen live te zien via:
Wereldwijd via Discovery+ (WBD/HBO MAX)
Europa via Eurosport
Frankrijk en DOM TOM territoria via L’Equipe 24
Afrika via SuperSport
India en Zuidoost-Azië via Eurosport Asia

Internationaal én nationaal topveld
Tijdens de wedstrijd zullen alle ogen gericht zijn op de Ethiopische Yalemzerf Yehualaw. Haar persoonlijk record van 2.17.23 ligt slechts drie seconden verwijderd van het huidige parcoursrecord in Amsterdam (2.17.26, Almaz Ayana, 2022). In 2022 won Yehualaw al eens de Hamburg Marathon in een van de snelste debuuttijden ooit (2.17.23) en later dat jaar won ze ook de TCS London Marathon (2.17.26). Eén van de favorieten bij de mannen is oud-winnaar Tsegaye Getachew. In 2022 won hij in Amsterdam in 2.04.49. En ook Philemon Kiplimo maakt een goede kans, die met een PR van 58.11 op de halve marathon veel snelheid in huis heeft.

Nederlandse atleten
Ook de deelname van de Nederlandse atleten wordt tijdens de uitzending uitgebreid in beeld gebracht. Zo staat Khalid Choukoud slechts twee maanden na zijn Olympische marathon aan de start in Amsterdam. Weet hij het publiek te verrassen met een nieuw persoonlijk record (zijn huidige PR staat op 2.07.37)? Bij de Nederlandse vrouwen maakt Marcella Herzog het meeste kans voor een eerste plek op het nationale podium (zij heeft een PR van 2.33.10).

Meer informatie is hier te vinden

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *