< terug

Marathon München met slecht weer en goede winnaars: Assefa en Kipyegon (video en uitslagen)

15 oktober 2024 (0 reacties) Marathon München met slecht weer en goede winnaars: Assefa en Kipyegon (video en uitslagen)

Foto’s Norbert Wilhelmi

De 38e editie van de marathon in München vindt  plaats met regen, wind en een lagere temperatuur. Toptijden zijn niet realistisch. Toch maken de winnaars indruk. Zij hebben vele minuten voorsprong na een natte tweede helft.

In totaal zijn er zo’n 28.000 deelnemers, waarvan ruim 6000 op de marathon. Debutant Nehemiah Kipyegon uit Kenia komt als eerste over de streep in het Olympisch stadion in 2.10.02u. Hij heeft ruim vijf minuten voorsprong op de Ethiopiër Siyum Tola. Bij de vrouwen wint de Ethiopische Asmare Assefa in 2.29.44u. (pr) voor de Keniaanse Shamilah Kipsiror. De twee winnaars zijn allebei 26 jaar.

Over de marathon in München in 2025 is onzekerheid. Er komen veranderingen in de organisatie. Daar is niet iedereen het mee eens. Ook zijn er plannen om het traditionele parcours van 1 ronde te vervangen door 2 rondes. Ook dit stuit op kritiek. Wijzigingen kunnen grote gevolgen hebben.

Hier de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd