< terug

Voorbeschouwing Frankfurt marathon dames

10 oktober 2024 (0 reacties) Voorbeschouwing Frankfurt marathon dames

Yeshi Chekole in de 2022 Mainova Frankfurt Marathon Foto Sailer / photorun.net

Zes vrouwen met persoonlijke bests van onder de 2:23:00 staan op de startlijst voor de 41e Frankfurt Marathon op 27 oktober. Door de grote diepte van het vrouwenveld zou het parcoursrecord van 2:19:10 een doel kunnen worden. De Ethiopiërs Tigist Abayechew en Yeshi Chekole zijn de twee snelste deelneemsters, terwijl Laura Hottenrott, tweeënhalve maand na haar deelname aan de Olympische Spelen, de Europese concurrentie aanvoert.

De organisatoren van de oudste stadsmarathon van Duitsland verwachten meer dan 14.000 inschrijvingen. Met races op kortere afstanden erbij zullen dit er naar verwachting meer dan 25.000 worden. De Mainova Frankfurt Marathon is een World Athletics Elite Label Road Race. In tegenstelling tot veel grote internationale najaarsmarathons worden inschrijvingen nog steeds geaccepteerd op: www.frankfurt-marathon.com

“Met zo’n mooi deelnemersveld voor vrouwen hopen we op een spannende race en mogelijk tijden onder de 2:20:00 uur. Als de weersomstandigheden geschikt zijn, kan het parcoursrecord, dat Valary Aiyabei uit Kenia vijf jaar geleden vestigde, misschien worden gebroken”, aldus wedstrijdleider Jo Schindler.

Met een persoonlijk record van 2:18:03 is Tigist Abayechew uit Ethiopië de snelste vrouw die ooit heeft meegedaan aan de Frankfurt Marathon. Twee jaar geleden liep ze in Berlijn haar persoonlijke beste tijd en verbeterde zich tot 2:18:03 voor de derde plaats. Haar mede-Ethiopische Yeshi Chekole liep twee jaar geleden 2:21:17 in Sevilla. Nog vier vrouwen hebben persoonlijke bests van onder de 2:23:00 en willen het snelle parcours van Frankfurt gebruiken om goede tijden neer te zetten: De Ethiopiërs Shuko Genemo (2:21:35), Kidsan Alena (2:22:28) en Meseret Meleka (2:22:52) en de Keniaanse Magdalyne Masai (2:22:16). Een andere om in de gaten te houden is Hawi Feiysa. De Ethiopische heeft een PB van 2:23:36 en leverde een geweldige prestatie op de Wereldkampioenschappen Cross Country van vorig jaar toen ze zesde werd. Ze heeft ook een zeer snel PB van 65:41 voor de halve marathon.

De Duitse Laura Hottenrott is de snelste Europese vrouw op de startlijst. Vorig jaar verpletterde ze haar persoonlijke record met 2:24:32 in Valencia. Ze nam deel aan de Olympische marathon in Parijs en eindigde als 38e.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *