< terug

Nicolas Schyns en Julie Voet winnen 12e editie Kramprun. (uitslagen en video)

10 september 2024 (0 reacties) Nicolas Schyns en Julie Voet winnen 12e editie Kramprun. (uitslagen en video)

Afgelopen zaterdag was Varsseveld weer het toneel van een klassieker in de hardloopsport; de Kramprun. De twaalfde editie van deze vijf kilometer wedstrijd werd gewonnen door de Belgische atleten Nicolas Schyns en Julie Voet

De Toprun werd zaterdag gewonnen door de snelle Belg Nicolas Schyns. Aanvankelijk was het de favoriet voor de eindzege Mustafa Kedir Tebo die de leiding nam in de vijf ronden door Varsseveld. De Ethiopier uit Den Bosch sloeg een gaatje met de achtervolgers. In de achtervolgende groep loste Schyns zijn medevluchters Ties van den Hurk en de Belg Sander Vercauteren. In een bloedstollende finale achterhaalde Schyns in de laatste ronde Kedir en wist in een ultieme sprint de klassieker in Varsseveld te winnen. Met een tijd van 14.19 bleef Schyns achttien tellen boven het parcoursrecord van Filmon Tesfu. Ties van den Hurk finishte sterk als derde. De beste prestatie ooit voor de NL atleet in Varsseveld. Bij de dames was er ook een Belgische zege. Julie Voet soleerde eenvoudig naar de eindzege en won in 17..06 De tweede was voor Dineke Kruisselbrink in 17.28. De derde plaats werd bemachtigd door Dione Schipper in 17.55.

Hier alle uitslagen

Tijn Piest
Voor hardloper Tijn Piest is deze hardloopwedstrijd extra bijzonder, voor de Varssevelder is het een thuisrace. Dat doet wat met Piest.

Lees ook dit verslag

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *