< terug

Sterk nationaalveld aan de start van de Dam tot Damloop

10 september 2024 (0 reacties) Sterk nationaalveld aan de start van de Dam tot Damloop

Enkele weken geleden maakte Sportorganisatie Le Champion al bekend dat grote internationale namen, zoals Olympisch Kampioen Joshua Cheptegei, deelnemen aan de Dam tot Damloop. Vandaag wordt bekend dat er een ijzersterk nationaal veld aan de wedstrijd wordt toegevoegd. Op zondag 22 september zullen onder anderen Tom Hendrikse, Filmon Tesfu, Frank Futselaar en Lucas Nieuweboer de strijd aangaan bij de Nederlandse mannen. Bij de vrouwen ligt de focus voor het Nederlandse podium op meerdere Olympiërs.

Lucas Nieuweboer

Recent hebben Tom Hendrikse, Filmon Tesfu en Frank Futselaar laten zien in uitstekende vorm te verkeren. Begin deze maand won Hendrikse de Singelloop in Enschede, waar hij op de 5 Engelse Mijl (8 kilometer) een tijd van 24:01 klokte. Hij bereidt zich voor op de Amsterdam Marathon in oktober, net als zijn concurrent en marathondebutant Filmon Tesfu. Tesfu verkeert eveneens in topvorm en finishte afgelopen weekend met een tijd van 1:02:15 bij een halve marathon in Engeland. Ook Futselaar was dit weekend actief en snelde op de 10 kilometer naar een tijd van 29:09.

Kanshebbers
Andere kanshebbers voor het Nederlandse podium zijn Stan Niesten, Lucas Nieuweboer en Björn Koreman. In april finishte Niesten als tweede Nederlander tijdens het NK Marathon, waarmee hij met een tijd van 2:10:10 een achtste plek veroverde op de Nederlandse ranglijst aller tijden. Nieuweboer eindigde als vierde Nederlander met een tijd van 2:12:44. Begin dit jaar behaalde hij een sensationele overwinning tijdens de NN Egmond Halve Marathon, waarmee de Nederlanders voor het eerst in 18 jaar de internationale concurrentie achter zich lieten.

Diane van Es

Vrouwen
Bij de vrouwen zijn de ogen gericht op Olympiërs Diane van Es, Maureen Koster en Anne Luijten. Van Es heeft de beste papieren, met een zilveren medaille op het EK in juni en een 16e plek in de Olympische finale van de 10.000 meter. Haar trainingspartner Koster greep op het EK in Rome net naast de medailles en bereikte de halve finales op de 5.000 meter van de Olympische Spelen in Parijs. Marathonloopster Anne Luijten toonde deze maand haar uitstekende vorm door tijdens de Singelloop in Enschede de winst te pakken op de 5 Engelse Mijl met een tijd van 26:48. Tijdens de vorige editie van de Dam tot Damloop stonden Van Es en Luijten, samen met Jill Holterman, op het Nederlandse podium. Ook Holterman zal dit jaar weer aan de start verschijnen in Amsterdam.Van Es, Koster, Luijten en Holterman worden onder andere uitgedaagd door Jacelyn Gruppen, Jasmijn Lau en Marcella Herzog.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *