Koster krijgt geen beloning na een ijzersterke finale EK 5.000 mtr

7 juni 2024 (0 reacties) Koster krijgt geen beloning na een ijzersterke finale EK 5.000 mtr

Maureen Koster zag op de 5.000 meter op het laatste rechte stuk een medaille uit haar handen glippen. Ze had brons voor het grijpen, maar het werd de vervelende vierde plek. Helemaal stuk zat de atlete na de finish. Koster liep een ijzersterke finale. Ook twee jaar geleden in München finishte Koster als vierde.

Vierde is niets
“Vierde is niets. Ik ben heel erg teleurgesteld. Twee jaar geleden werd ik vierde, maar dat was eigenlijk mijn comeback en was ik blij. Een medaille zat erin, maar het mocht niet zo zijn. Ik heb al genoeg vierde plekken. Op het rechte stuk verzuurde ik enorm en dan weet je dat ze komen. Het glipte zo uit mijn handen”, zei ze met tranen in haar ogen voor de camera van de NOS.De titel was voor de Italiaanse Nadia Battocletti in 14.35,29. Zij was ook al Europees kampioene bij de atletes onder 23. Karoline Grovdal finishte als tweede in 14.38.62. De derde plaats was voor de Spaanse Garcia die vlak voor de finish Koster achterhaalde. Garcia realiseerde een eindtijd van 14.44.04. Een bronzen plek en een nationaal record was haar deel. Koster finishte vallend in 14.44,46 een persoonlijk record. “Daar kan ik niets mee.”aldus Koster

Tweede allertijden
Daarmee is Koster alweer vier seconden sneller dan haar vorige record gelopen in Oslo. Ze verstevigt daarmee haar tweede plaats op de Nederlandse ranglijst allertijden. Sifan Hassan is de met 14:13,42 de Nederlands recordhoudster.