< terug

Hierom vielen Sifan en Femke op de atletiekbaan

21 augustus 2023 (3 reacties) Hierom vielen Sifan en Femke op de atletiekbaan

Honoré Hoedt oud coach van Sifan Hassan denkt te weten waarom Hassan en Bol zijn gevallen in de laatste meters van de finish bij het WK atletiek.

“Vlak voor de val raakte Sifan met haar rechterarm heel even Tsegay. Dat voelde voor haar als een duw.” Hij legt uit: “Ga maar eens met je rug tegen de muur staan en sla dan met je rechterarm tegen de muur. Wat gebeurt er dan? Dan val je voorover. Dat is met Sifan in feite gebeurd. Ze dacht aan een duw, maar het waren de rugspieren die aanspanden.”

Lees hier verder

Reacties

  • Ron Willems
    8 Op 23
    Hallo Honoré, er hoort zeker nog by gezegt te worden en dat hebben we "allemaal" gezien in het geval van Sifan, dat...... Waar het precies gebeurde,juist, aan het eind van de 10 !!!,totale uitputting mag ik verwachtte ná de 10 ,zelfs als er een vlieg landt op je been voelt het als een aardbeving wat je moet ondergaan tydens je wedstrijd,totale "uitputting" wat je ondervindt op dat moment,je kunt niets hebben,en ik geloof dat Sifan een Beetje boven haar kunnen liep om zo toch te winnen,ik Houd het erop dat het net iets teveel was van het goeie We gaan met geruststelling de 5 vanavond tegemoet. De 1500 ging prima,ze koos eieren voor haar 💰💰om brons te pakken Groet Ron
  • April
    8 Op 24
    Als je rent ben je heel snel uit balans als iemand je aanraakt. De 2e loopster had meer naar rechts moeten gaan om in te kunnen halen. Ruimte zat. Ik heb zelf ook aan atletiek gedaan en vind dat de fout bij de 2e loopster ligt
  • M.Schoorl
    8 Op 24
    Ze zullen niet met opzet gevallen zijn. De vraag is dus niet waarom, maar waardoor. Twee woorden met heel verschillende betekenissen.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *